Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
14.7.2017, Jan Vítek, aktualita
Už před příchodem finální verze systému Windows 10 se spekulovalo o tom, že Microsoft jej zkusí nabídnout i v rámci předplatného, podobně jako své Office 365. Nyní se ukázalo, že tyto informace nelhaly, i když nyní jde o podnikovou formu předplatného. 
shasler (321) | 17.7.20179:00
Hned první den, kdy oznámili Office 365 jsem psal do diskuzí, že M$ přijde něco jako ­"Windows 365­"... Jen se divím, že mu to trvalo tak dlouho :­-­/ ... Opět, je jenom otázka času, kdy M$ skončí s ­"klasickými­" Windows.
Odpovědět0  0
LukyCZK (83) | 14.7.201713:49
Pokud tohle Microsoft udělá i pro domácí uživatele, začnu Windows pirátit. No, doufám, že wine se vylepší natolik, abych mohl přejít na Linux :­-/
Odpovědět4  1
odb (541) | 14.7.201715:14
Podla mna pre domacich pouzivatelov to tak skoro neurobi­(ak vobec­). Neviem si predstavit, zeby domaci uzivatel si isel do obchu kupit notebook s win10 s tym, ze po uplinuti trial period budem usiet platit mesacny polatok.
MS ide primarne o podnikovu sferu, kde ich skor presvedci, ze je to dobre a oplati sa to.
Odpovědět1  0
durib (290) | 15.7.201711:54
Já si to dovedu představit, protože jsem to zažil u jiných programů. Neznalých uživatelů je většina, proto klidně zaplatí, jenom aby to fungovalo a dostali se na ten internet. Klasicky to lze vidět u antivirových řešení ­-> prodejci tam hodí trial třeba ESET ­(záleží, na co mají smlouvu­) a notebook funguje nějakou dobu OK. Po nějakém čase BFU vyskočí typická hláška o zastaralosti, hrozbách atd blablabla. Jestli je schopen se proklikat a zaplatit, je ruka v rukávě. Nebo přijde na prodejnu s dotazem ­"co s tím­". No a vy mu řeknete, že je nutné vypláznout tisíce za licenci, nebo bude nechráněn a k tomu ještě nabídnete JEN o pár stovek dražší i na mobily s droidem, no neber to. Peníze tečou a marže rostou.
Takže nyní si BFU koupí PC s Widlema, které se následně vysypou a on bude muset zaplatit předplatné. K tomu se mu nabídne Opice, Úložiště, nějaká synchronizace a BFU bude muset platit do konce života, aby to fungovalo, protože jinak přijde o vše, protože to bude mít bezpečně uložené v MS cloudu.
Přechod na Linux nepřipadá v úvahu, protože je prý blefuj a na ten FB apodob. pitominy prý nestačí a hlavně tam nenainstaluješ kdejakou pitominu, co se stáhne na pozadí, což je veliká nevýhoda. Apple je pak jak z bláta do louže. Ještě je tu Chromebook, což je úplně stejná noční můra.
Představa to tedy není vůbec nereálná při současné situaci. MS to jenom nesmí provést naráz, ale stačí postupně utahovat otěže, masírovat státní správu, manipulovat prodejce PC, občas udělat kampaničku za legální OS a ono to půjde.
Odpovědět0  1
wrah666 (6205) | 15.7.201720:24
Pokud by k tomu MS poskytoval za předplatné i support ­(a pokud by software fungoval jak má­) bylo by to i docela výhodné pro obě strany. Jenže MS vám za to dá W10 a officy a podporu samozřejmě nulovou.
Odpovědět0  0
durib (290) | 16.7.20170:18
I kdyby k tomu support byl, stejně budeš jejich rukojmí. Ve chvíli, kdy nezaplatíš jim, nikdo jiný ti ten pořádný support neudělá, když nemá zdrojové kódy.
Odpovědět0  1
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.